Garantietermijn

Garantie voorwaarden Damixa:

Damixa biedt 5 jaar garantie op het technisch functioneren van haar mengkranen. Producten waarbij binnen 2 jaar na levering productiefouten worden geconstateerd, worden na goedkeuring van onze serviceafdeling, gratis vervangen of gerepareerd. In het 3e t/m het 5e jaar worden onderdelen gratis verstrekt. Klachten dienen via uw leverancier te worden ingedient. Wij maken, in geval van reparatie, gebruik van een externe servicedienst. Onze garantie is alleen van toepassing indien de montage is uitgevoerd door een erkend installateur en mits deze in overeenstemming is met de daarvoor geldende regels. Er geldt 2 jaar garantie op de laklaag.

De garantie geldt uitsluitend op voorwaarde dat het defect te wijten is aan onjuist materiaal of productie fouten en niet is ontstaan door onjuiste behandeling, verkeerde montage of gebrekkig onderhoud, verzuim of abnormale slijtage.

De garantieregeling is als volgt:

1. Damixa biedt 5 jaar garantie op onderdelen na datum van aanschaf van de kraan. Het 1e en 2e jaar is de montage inbegrepen.

2. Voor aankopen via officiele dealers geldt vanaf 2017, 5 jaar volledige garantie.

3. Beschadigingen door foutieve montage, onjuist gebruik of verkeerd onderhoud worden afgewezen. In het bijzonder mogen geen schuurmiddelen of zuurhoudende schoonmaakmiddelen gebruikt worden. Uitsluitend schoon helder water en een zachte doek of zeemlap is toegestaan. Storingen, die te wijten zijn aan vervuiling of verkalking van de producten en onderdelen en storingen aan lampjes en batterijen vallen tevens buiten garantie.

4. Waterontharders verzuren het kraanwater. Kranen in gelakte uitvoering (b.v. matzwart) hebben een softe oppervlakte structuur waardoor zuur water snel onherstelbare vlekken veroorzaakt. Wij geven geen garantie op zuurvlekken.

5. Mocht een product of onderdeel niet meer in de collectie zijn, dan kan Damixa een passend alternatief hiervoor zonder problemen aanbieden.

6. Na reparatie wordt de garantieperiode niet verlengt.

7. Producten ouder dan vijf jaar (dus buiten garantie) worden niet door tussenkomst van Damixa gerepareerd. U kunt zich hiervoor wenden tot een regionale dealer, loodgieter of reparateur naar keuze.

8. Producten afkomstig uit een showroom vallen niet onder de gebruikelijke garantievoorwaarden. Hiervoor kan niet worden ingestaan dat deze kompleet zijn en dat onderdelen als gevolg van veroudering, uitdroging doordat deze zijn tentoongesteld etc. nog functioneren. Damixa wijst hier iedere fabrieksgarantie af.