„door de jaren heen hebben we steeds vastgehouden aan onze basisprincipes die ons heel speciaal hebben gemaakt​​​​​​​ "

Terug naar het archief​​​​​​​

In de loop der jaren hebben wij vele designklassiekers ontwikkeld die keukens en badkamers over de hele wereld hebben verfraaid. Wij zijn er trots op dat we vandaag de dag nog steeds een van de favoriete Deense merken zijn als het gaat om mooi design en unieke functies – en dat willen we graag zo houden.​​​​​​​


Onze geschiedenis​​​​​​​

Onze geschiedenis begint in 1932, toen het bedrijf Smith & Co werd opgericht in het oude Skibhuskvarter in Odense. In die tijd was het nog maar een kleine fabriek die onderdelen voor motorfietsen produceerde, maar later werd die groter en werden er onderdelen voor pijpen ontwikkeld en geproduceerd. Dat werd de basis voor Damixa zoals we die nu kennen: een internationaal erkend Deens bedrijf, bekend om innovatie, design en topkwaliteit.


Tot op de dag van vandaag zijn we nog steeds gevestigd in Odense. We zijn trots op onze herkomst uit Odense en de mijlpalen die we in onze lange geschiedenis hebben bereikt. Damixa staat bekend om zijn nieuwe standaarden. Zo waren wij de eerste in Europa met een ééngreepsarmatuur voor een gemakkelijke en comfortabele bediening. Wij waren ook de eersten die de roodblauwe temperatuurindicator introduceerden, die nu een algemeen element is in armaturen die over de hele wereld worden geproduceerd. En het was Damixa die de hoefijzervormige moer uitvond waarmee ook nu nog vele armaturen over de hele wereld worden vastgeklemd. Het is ons doel om de agenda te blijven bepalen als het gaat om Deense kwaliteit en design.