Ontmoet onze ontwerpers

Knappe ontwerpers tekenen Damixa​​​​​​​

Damixa is bekend om zijn goede ontwerpen, en zo zal dat in de toekomst blijven ook. Daarom werkt het bedrijf nauw samen met trendsettende ontwerpers uit binnen- en buitenland, die mede waarborgen dat Damixa vooroploopt met mengkranen die passen in de toekomstige woningen.

Ontmoeting met ontwerper:

Halskov & Dalsgaard design

Halskov and Dalsgaard Design, het bekroonde Deense bedrijf voor industrieel design dat in 1990 door Christina Halskov en Hanne Dalsgaard is opgericht, heeft geholpen Silhouet by Damixa tot leven te brengen.Het werk van het duo is diep geworteld in de Deense en Scandinavische designtraditie en integreert esthetiek en functioneel design. Halskov & Dalsgaard Design heeft producten ontworpen voor o.a. Stelton, Holmegaard, IKEA en Sticks'n'Sushi.


Christina Halskov legt uit dat het doel met Silhouet was om een eenvoudige, moderne en aantrekkelijke serie kranen en mengkranen te ontwerpen."De kraan, of die nu voor de keuken of badkamer is, is in moderne huizen naast een functioneel voorwerp ook een designelement. Wij wilden een serie échte, no-nonsense kranen ontwerpen die heerlijk in het dagelijkse gebruik zijn en ontzettend lang meegaan, zowel qua design als productkwaliteit."

Ontmoeting met ontwerper:

Jakob Jensen

Jakob Jensen is een “eigen” Damixa-ontwerper en heeft de lijnen uitgezet voor enkele van onze meest populaire kraanontwerpen. Hij doet dit altijd zonder de Deense en Nordic-ontwerptradities uit het oog te verliezen, en laat altijd het design een ondersteuning zijn voor gebruiksgemak.


“Voor mij is het niet zomaar iets moois ontwerpen, ongeacht of het strak en hoekig of zacht en rond is. Het design moet een functie hebben en moet een binding hebben met de manier waarop het gebruikt wordt. Eigenlijk kan ik het niet duidelijker uitleggen dan de manier waarop Damixa’s ontwerpfilosofie werkt When design makes sense”, zegt Jakob Jensen hierover.Jakob heeft de Damixa series Arc, Bell en Clover (Green) ontworpen en heeft samen met Damixa diverse internationale prijzen in de wacht gesleept.

Ontmoeting met ontwerper:

Claus Rantzau

Claus is de Damixa ontwerper van oa. de series Free, Pine an Rowan, alsook van de eenhendel Tradition-serie. Hij legt uit dat Damixa’s ontwerp filosofie is gericht op het vereenvoudigen en “groener” maken van het dagelijks gebruik van consumenten.


“Als we een nieuwe Damixa-serie ontwerpen, wordt vaak een concrete doelstelling geformuleerd. We ontvangen input van zowel eindgebruikers, als sales-mensen en detaillisten. Dit betreft dan dagelijkse problemen als reiniging en onderhoud. We proberen deze issues het hoofd te bieden door intuïtieve en  stijlvolle, kwaliteitsprodukten te ontwerp en die ook doordachte en gebruiksvriendelijke functies hebben. ​​​​​​​

Ontmoeting met ontwerper:

Lars Lindegaard Østerhaab

De inbouw-artikelen zijn ontwikkeld en mede-ontworpen door Lindegaard Osterhaab, manager ontwikkeling bij Damixa.Hij was betrokken bij de totstandkoming van de iconische Damixa ontwerpen A-Pex en Rowan, en voor de inbouw serie ontwierp hij de externe hendels die bij de inbouw douchesystemen worden toegepast.


"Als het binnenwerk of de thermostaat worden ingebouwd in de muur wordt er meer nadruk gelegd op het design van het opbouwgedeelte. De visuele indruk verandert en wordt eenvoudiger, meer basaal. Op een bepaalde manier komt het design zelfs meer tot leven.