Veel gestelde vragen

Installatie
Mits de watertoevoer, afvoer en elektriciteit worden uitgevoerd door erkende installateurs, kunt u uw nieuwe kokende kraan gerust zelf aansluiten. Bij uw pakket wordt een volledige installatiegids geleverd die u door alle stappen heen helpt. U moet er wel voor zorgen dat in de onderkast het volgende aanwezig is: • Koudwatervoorziening • Stopcontact met aarde (230 V) aangesloten op 10A-zekering • Ruimte voor uw installatie (het reservoir meet b 229 mm x h 340 mm) Als u twijfelt, raden wij u altijd aan een erkende loodgieter in de arm te nemen die u kan helpen bij de installatie.
U vindt de gebruikers- en installatiehandleiding voor uw Silhouet Instant door het product te zoeken via de zoekfunctie.
Ja, u kunt een Silhouet Instant eenvoudig in uw bestaande keuken installeren. De afmetingen van de kraan zijn volledig standaard, dus hij past waarschijnlijk in het bestaande gat in het werkblad of de spoelbak. Uiteraard moet er dan wel ruimte zijn in het keukenkastje onder de gootsteen voor zowel het reservoir als het filter. Als u een compleet nieuwe keuken krijgt, is het misschien een goed idee om Silhouet Instant vanaf het begin te overwegen. Om uw nieuwe Silhouet Instant te installeren, moet u ervoor zorgen dat in de onderkast het volgende aanwezig is: • Koudwatervoorziening • Stopcontact met aarde (230 V) aangesloten op 10A-zekering • Ruimte voor uw installatie (het reservoir meet b 229 mm x h 340 mm)
U vindt onze installatiehandleiding door het product te zoeken via de zoekfunctie.
Een Silhouet Instant neemt niet meer ruimte in beslag dan een standaard mengkraan en het reservoir past ook in de meeste onderkasten. Verder moet er een vrije ruimte zijn voor de installatie van uw kalkfilter om het reservoir en de kraan te beschermen. Zie ook: • Is een Silhouet Instant geschikt voor zowel nieuwe als oude keukens?
Een keukenafvoer kan er op veel verschillende manieren uitzien, dus is het mogelijk dat u uw afvoer moet aanpassen aan de installatie van uw nieuwe Silhouet Instant. Om u zo goed mogelijk op weg te helpen, hebben we aan onze online installatiehandleiding een paragraaf toegevoegd waarin wordt geïllustreerd hoe u de bijpassende rubberen aansluittuit moet gebruiken. Als u twijfelt, raden wij altijd aan een gekwalificeerde loodgieter in te schakelen die u kan helpen bij de installatie. U kunt de installatiehandleiding ook vinden door naar het product te zoeken.
Filter
Het filter dient om de kraan en het reservoir te beschermen tegen kalkaanslag in het water, net zoals u dat kent van bijvoorbeeld een vaatwasser. Het filter heeft een beperkte capaciteit die afhankelijk is van de hardheid van het water. Gebruikt u het filter langer dan aanbevolen, dan wordt de capaciteit minder en zult u merken dat er na verloop van tijd minder water uit uw kraan komt. Zie ook • Wat verwijdert het filter? • Wat als ik al een ontharder heb?
Het filter heeft vier verschillende filtratiestappen, elk met een eigen doel. In de eerste stap worden deeltjes zoals zand en roest uit de waterleidingen verwijderd. De volgende stap is een actief koolfilter, dat ongewenste stoffen verwijdert die smaak en geur beïnvloeden. De volgende stap is een ionenwisselaar, die kalkaanslag vermindert, het gehalte aan mineralen verhoogt en metalen zoals lood, nikkel en koper vermindert. De laatste stap is een fijnfilter, dat de kleinste deeltjes uit het water verwijdert.
Het filter heeft een beperkte capaciteit, die afhangt van de kwaliteit en hardheid van het water. U beschermt uw Silhouet Instant het beste als u het filter elke zes maanden vervangt. Dit komt overeen met een gemiddeld verbruik met de hardheid en kwaliteit van het water dat we over het algemeen in Denemarken hebben. Maak het u nog gemakkelijker en abonneer u direct op BWT, zodat u automatisch op tijd een nieuw filter ontvangt. U ontvangt ook een kortingscode als u uw Silhouet Instant registreert op damixa.nl/instant-register. Zie ook • Hoe registreer ik mijn Silhouet Instant? • Waar kan ik nieuwe BWT-filters kopen?
U kunt het filter vervangen zonder het water af te sluiten. U schroeft het patroon uit de filterkop door het linksom te draaien. Vergeet niet het jaar en de maand van vervanging op het nieuwe filter te schrijven en bevestig het kleine etiket met de timer. Druk de timer in.
Uw Silhouet Instant werkt het beste als u niet vergeet om het filter elke zes maanden te vervangen. Toen u voor het laatst een nieuw filter plaatste, heeft u of uw installateur waarschijnlijk de timer gestart op het kleine etiket dat op uw huidige filter zit. Houd de timer in de gaten en kijk hoe ver de kleur is gestegen. Als die bijna helemaal boven is, is het tijd om het filter te vervangen. Zie ook • Hoe vervang ik het filter? • Waarom moet het filter worden vervangen?
U kunt ontharders gebruiken in combinatie met uw Silhouet Instant. Vaak worden kranen zoals de keukenkraan echter niet aangesloten op het systeem vanwege veranderingen in smaak, dus raden wij u aan altijd het juiste filter te laten installeren. Tegelijkertijd raden wij u aan uw filter elke zes maanden te vervangen, waarmee u vijf jaar extra garantie krijgt op uw Silhouet Instant, als u niet vergeet uw Silhouet Instant te registreren op damixa.nl/instant-register. Zie ook • Hoe registreer ik mijn Silhouet Instant? • Waarom moet het filter worden vervangen?
U kunt uw Silhouet Instant registreren en een kortingscode ontvangen voor een nieuw filter op damixa.nl/instant-register.
Veiligheid en bediening
Ja, de kraan is beveiligd zodat het voor kinderen niet intuïtief is om het kokende water aan te zetten. De functie kan zelfs alleen worden geactiveerd met een stevige duw en draai, wat ervoor zorgt dat noch u noch uw kinderen per ongeluk het kokende water aanzetten.
U kunt zich volledig veilig voelen als u een Silhouet Instant in uw keuken hebt geïnstalleerd. Wij hebben onze kraan zo ontwikkeld dat het gebruik van de kokende functie zo veilig mogelijk is. De functie kan zelfs alleen worden geactiveerd met een stevige duw en draai, wat ervoor zorgt dat noch u noch uw kinderen per ongeluk het kokende water aanzetten. Zie ook: • Is mijn Silhouet Instant veilig voor kinderen?
Om het kokend water op een Silhouet Instant te bedienen, gebruikt u de bedieningshendel die u naar beneden drukt en linksom draait. Zie hoe op damixa.nl/instant-design.
U hoeft uw reservoir niet uit te schakelen als u op vakantie gaat. Als u langer dan een paar dagen weg blijft, raden wij u echter aan het filter door te spoelen met ongeveer 3 liter water voordat u het weer gebruikt. Als u vier weken of langer weggaat, raden wij u aan het filter te vervangen.
Onderhoud, garantie en service
Gebruik een zachte katoenen doek om het oppervlak van uw Silhouet Instant schoon en netjes te houden. Om kalkaanslag te verwijderen, raden wij u aan een mild reinigingsmiddel op basis van citroenzuur te gebruiken dat u op het doekje spuit en niet rechtstreeks op de kraan. Altijd naspoelen met water. U vindt onze algemene reinigingsinstructies als u via de zoekfunctie zoekt op Silhouet Instant.
U vindt een complete onderhoudshandleiding als u via de zoekfunctie zoekt op Silhouet Instant.
U vindt een overzicht van reserveonderdelen als u via de zoekfunctie zoekt op Silhouet Instant.
U hebt altijd twee jaar garantie tegen defecten op het hele systeem, geldig vanaf het moment van aankoop. Als u uw Silhouet Instant registreert op damixa.nl/instant-register, bieden wij u een verlengde garantie voor vijf jaar na de aankoopdatum. Om uw garantie geldig te houden, moet u niet vergeten het kalkfilter elke zes maanden te vervangen en verder de onderhoudsinstructies te volgen. Vergeet ook niet de aankoopbewijzen van uw Silhouet Instant en filters te bewaren. Zie ook • Hoe vaak moet ik het filter vervangen? • Hoe registreer ik mijn Silhouet Instant?
Algemeen
Nee, helaas is het niet mogelijk om de temperatuur van het kokende water te regelen.
Ja. U kunt de kraan als een normale kraan gebruiken als het reservoir niet is aangesloten. Er komt ook nog steeds water uit als u de kokendwaterhendel activeert, maar het zal niet koken.
Het duurt ongeveer 15 minuten voordat er kokend water uit de kraan komt nadat het reservoir is geleegd of uitgeschakeld.
Het reservoir is ingedeeld in energieklasse A. Dit betekent dat het reservoir energiezuinig is, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over een hoge elektriciteitsrekening. Bij normaal verbruik verbruikt het reservoir ongeveer 523 kWh per jaar.
Het kokende water is ongeveer 100 °C als het uit de kraan komt.
Storingen aan uw Silhouet Instant
Het reservoir gebruikt verschillende kleuren om te communiceren. Hier ziet u wat de verschillende kleuren betekenen. Constant blauw: Dit betekent dat het systeem bezig is met een zelfcontrole. U hoeft niets te doen. Knipperend blauw: Als uw reservoir blauw knippert, betekent dit dat er geen water in het reservoir zit. U moet het reservoir dus met water vullen door de kokendwaterhendel te activeren en te wachten tot er water uit de kraan komt. Constant rood: Dit betekent dat het verwarmingsproces is voltooid en dat uw reservoir klaar is voor gebruik. Knipperend rood: Het reservoir is aan het opwarmen. Dit duurt 10-15 minuten. Wanneer dit proces is voltooid, brandt het reservoir constant rood. Knipperend oranje: Het reservoir heeft een systeemfout. Wij raden u aan de volledige installatie te doorlopen op mogelijke fouten. Als u geen fouten vindt in uw installatie, neem dan contact op met de winkel waar u het product hebt gekocht of met de installateur die het product heeft geïnstalleerd.
Het systeem is verkeerd gemonteerd Het mengventiel is op een te lage temperatuur ingesteld De boiler staat niet aan Controleer of het systeem correct is gemonteerd - Zie handleiding Controleer op welke temperatuur het mengventiel is ingesteld. Controleer of de ketel is aangesloten en ingeschakeld
Het mengventiel is op een te lage temperatuur ingesteld. Controleer de instelling op het mengventiel
Het mengventiel is niet aangesloten op de warmwateraansluiting. Zie de handleiding om de instelling te wijzigen
Dit is heel normaal. U hoeft niets te doen.
Dit komt doordat de waterdruk te hoog is. U kunt dit oplossen door de watertoevoer op het overdrukventiel langzaam te sluiten tot u een geschikte druk bereikt. Zie hoe op damixa.nk/instant-installation
Er kunnen verschillende redenen zijn voor een lage druk op het kokende water. Oorzaak: het overdrukventiel is niet geopend. Oplossing: controleer of het overdrukventiel open is. Oorzaak: een slang is verbogen. Oplossing: controleer of de slangen niet verbogen of gebroken zijn. Oorzaak: de beluchter heeft vuil verzameld of is gekalkt. Oplossing: reinig of vervang de beluchter.
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom er geen kokend water uit uw kraan komt. Oorzaak: het reservoir is uitgeschakeld. Oplossing: zet het reservoir aan de voorkant aan en wacht tot het reservoir constant rood oplicht. Oorzaak: de stekker van het reservoir zit niet in het stopcontact. Oplossing: controleer of de stekker goed in het stopcontact zit. Zet het reservoir vervolgens aan de voorkant aan en wacht tot het reservoir constant rood brandt. Oorzaak: het reservoir is nog niet opgewarmd. Oplossing: zie "Waarom brandt de diode op mijn reservoir?"
Oorzaak: er komt lucht uit de afvoer omhoog in de kast. Oplossing: controleer of de afvoerslang goed is afgesloten.
Controleer eerst of alle aansluitingen goed vastzitten. Controleer vervolgens of uw overdrukventiel hoger is gemonteerd dan de aansluiting op de afvoer en of deze niet verstopt is met vuil, kalk of puin. Als er water op de bodem van uw onderkast blijft komen, raden wij u aan contact op te nemen met ons of met uw loodgieter.
Bacteriën
Nee, het water wordt onder druk gehouden bij 100 °C, waardoor bacteriën niet kunnen overleven in het reservoir.
Met een Silhouet Instant in uw keuken gaat het dagelijkse schoonmaken gemakkelijker en sneller. U hoeft geen moeite meer te doen en laat het kokende water het werk voor u doen, terwijl zelfs de ergste lasagneschotels, hardnekkige vetvlekken en andere voedselresten gemakkelijk worden opgelost. Als u kokend water gebruikt bij het schoonmaken of koken, worden uw snijplanken en messen goed gereinigd en zijn ze weer klaar voor gebruik zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over bacteriën. U kunt ook gemakkelijk fopspenen en zuigflessen spoelen en op een snelle en zeer veilige manier babymelk en babyvoeding bereiden. Geen gedoe meer met 1-2 liter water uit een ketel of pot terwijl de baby in uw armen ligt. Zowel de kraan als het reservoir zijn geschikt voor levensmiddelen.