Pine.

​​​​​​​Don’t be so square.

De kleine details maken het grote verschil; de trend van het afgeronde vierkant en het belang van zachtheid en openstaan voor nieuwe ideeën.


Kleine details kunnen een groot verschil maken. Het design van Pine is geïnspireerd op de trend van het afgeronde vierkant. In het design wordt het idee uitgedaagd dat een vierkant een vierkant moet zijn en dat een kraan in die designtaal altijd rond zou moeten zijn: waarom maak je de hoek niet zachter en zou je niet openstaan voor nieuwe ideeën?De afgeronde hoeken, die bekend zijn van het design van computers en mobiele telefoons, trekken instinctief de aandacht en zorgen ervoor dat de kranen prettig aanvoelen en inspireren met hun vormgeving.De serie Pine past bij de persoonlijke stijl van de moderne keuken en badkamer en biedt gebruiksvriendelijke functies zoals Anti Scalding en Water Saving. Pine is verkrijgbaar in drie oppervlakken: chroom, matzwart en staal.

Bekijk onze Pine selectie

Matzwart Oppervlak met anti-vingerafdruk-techniek

Matt Black is prachtig minimalistisch met zijn rustige donkere aanwezigheid, in perfect contrast met de moderne look van vele keukens en badkamers. Het matzwarte oppervlak vervaagt niet na verloop van tijd en is bestand tegen vuil en vette vingers.


Er is een primer gebruikt als basislaag voor de viskeus zwarte kleur. De toplak geeft de kraan zijn matte uitstraling, en deze lak vormt de harde, resistente laag met anti-vingerafdrukcoating.

Robuuste geborstelde PVD oppervlakken

Staal PVD is het discrete en elegante alternatief voor chroom dat in bijna elke keuken- en badkameromgeving past.


Met zijn speciale PVD coating biedt Pine een harder, extreem robuust oppervlak dat gemakkelijk bestand is tegen krassen, corrosie en verkleuring. Silhouet heeft ook de extra sterke en zeer duurzame PVD coating.