Pine

Een nieuwe vorm met eigen klasse

Een kraan hoeft niet altijd geheel rond te zijn. Pine valt op in de massa met haar eigen, unieke uiterlijk. Hoekig en scherp en toch zacht en afgerond ontmoeten elkaar in Pine, die wel eens een nieuwe design klassieker zou kunnen worden. Stijlvolle en besparende eigenschappen zijn ook geïntegreerd in het vernieuwende ontwerp.


Zo hebben  we Pine ontworpen

Pine is het resultaat van een samenwerking tussen ontwerpers, marketing-specialisten en gebruikers. Door de combinatie van vierkant en gebogen is de Pine serie toepasbaar in een groot aantal stijlconcepten in keuken en badkamer.


Damixa-ontwerper Claus Rantzau, de man achter Pine’s unieke uiterlijk omschrijft het als volgt: “De uitdaging bij het ontwerpen van Pine was dat een kraan niet altijd rond hoeft te zijn. We hebben rond en vierkant getransformeerd tot deze opvallende vorm.


🛒

Koop en ontdek onze serie op

Matzwart Oppervlak met anti-vingerafdruk-techniek

Matt Black is prachtig minimalistisch met zijn rustige donkere aanwezigheid, in perfect contrast met de moderne look van vele keukens en badkamers. Het matzwarte oppervlak vervaagt niet na verloop van tijd en is bestand tegen vuil en vette vingers.


Er is een primer gebruikt als basislaag voor de viskeus zwarte kleur. De toplak geeft de kraan zijn matte uitstraling, en deze lak vormt de harde, resistente laag met anti-vingerafdrukcoating.

Robuuste geborstelde PVD oppervlakken

Staal PVD is het discrete en elegante alternatief voor chroom dat in bijna elke keuken- en badkameromgeving past.


Met zijn speciale PVD coating biedt Pine een harder, extreem robuust oppervlak dat gemakkelijk bestand is tegen krassen, corrosie en verkleuring. Silhouet heeft ook de extra sterke en zeer duurzame PVD coating.

Claus Rantzau

Ontmoeting met ontwerper

Claus is de Damixa ontwerper van oa. de series Free, Pine an Rowan, alsook van de eenhendel Tradition-serie. Hij legt uit dat Damixa’s ontwerp filosofie is gericht op het vereenvoudigen en “groener” maken van het dagelijks gebruik van consumenten

LEES MEER OVER DE ONTWERPER​​​​​​​​​​​​​​

Bekijk onze Pine selectie