Damixa DNA Innovatie, slimme functies en respect voor milieu

Een kraan is niet alleen een kraan

Een kraan is niet alleen een kraan om het water open en dicht te draaien. Een kraan moet makkelijk te bedienen zijn, slimme functies in zich hebben, aantrekkelijk zijn om naar te kijken en water en energie besparen.


Damixa begon met de ontwikkeling van de ouderwetse kraan naar de hedendaagse uitvoering in de 50 er jaren. Innovatie zit in ons DNA, en we zijn in onze 85-jarige geschiedenis betrokken geweest bij een respectabel aantal nieuwe normen en standaarden.


De Damixa ingenieurs werken constant aan ontwikkeling

We waren bijvoorbeeld de eerste Europese fabrikant van éénhendelkranen. We hebben als eerste de blauw/rood temperatuur indicatie gebruikt. En Damixa was ook de eerste met de hoefijzer-vormige bevestigingsplaat en het X-change systeem waarmee bliksemsnel een kraan kan worden vervangen.


We zijn bekend om onze aantrekkelijke kranen die staan voor de top van Deens design en kwaliteit. Maar we hebben ook aandacht voor de binnenkant van de kraan. Alles wat de gebruiker aan de buitenkant niet ziet maar wat wel cruciaal is voor de optimale  werking van de kraan. En dat jaar na jaar.


De Damixa ingenieurs werken constant aan ontwikkeling, vooruitgang en optimalisatie. Altijd met dezelfde gedachte: het verbeteren van het gebruiksgemak en comfort waarbij respect voor het milieu hoog in het vaandel staat.


Dit is reden waarom onze kranen volgens de modernste technieken worden ontwikkeld en geproduceerd en worden voorzien van intelligente functies zoals temperatuurbegrenzing, waterbesparing (Eco-Save), kalkreiniging (Rub-Clean) en ColdStart om maar enkele te noemen die in diverse Damixa kranen worden toegepast

Historie

Productie

Ontwikkeling