Arc

Multifunctionele innovatie en elegantie

Arc is een schoolvoorbeeld van Deens Design op z’n best. Innovatie waar het zin heeft. Met zijn unieke 360º bediening, kan Arc vanuit alle hoeken van de gootsteen worden gebruikt De meest flexibele en variabele serie keukenkranen is leverbaar met meerdere kleuren grepen en uitlopen. De serie is niet voor niets onderscheiden met zowel de:


Red Dot Design Award
iF Design Award

Zo hebben we Arc ontworpen

Arc  is gemaakt vanuit de wens om het meest flexibele Damixa kraanontwerp ooit te maken. Zodra de unieke 360º beweegbare vorm was geboren was het de taak aan ontwerper Jakob Jensen om de volledige innovatie te volbrengen:


“De uitdaging was om te laten zien wat Arc allemaal kan, zodat de eindgebruiker haar intuïtief aanvoelt. Je kunt stellen dat functionaliteit op een goede manier het ontwerp heeft bepaald. Ik heb bijvoorbeeld gekozen voor een uitloop met een ander meer uitgesproken profiel. De vorm is afgerond om de eindgebruiker het gevoel te geven, dat de kraan 360º kan draaien,” volgens Jacob Jensen.

Jakob Jensen

Ontmoeting met ontwerper

Jakob Jensen is een “eigen” Damixa-ontwerper en heeft de lijnen uitgezet voor enkele van onze meest populaire kraanontwerpen. Hij doet dit altijd zonder de Deense en Nordic-ontwerptradities uit het oog te verliezen, en laat altijd het design een ondersteuning zijn voor gebruiksgemak.​​​​​​​

Bekijk onze Arc selectie