A-Pex

Aangekomen in de toekomst – mooier dan ooit

A-Pex heeft de weg naar de toekomst voor kranen geplaveid. Ontworpen door Deense top-ontwerper Anders Hermansen, ontwikkeld op basis van toekomststudies en in overleg met gebruikersgroepen. Het resultaat is een baanbrekende kranenserie, waarin vorm en functie perfect samengaan.A-Pex heeft diverse design awards gewonnen de uitgekiende plaatsing van de hendels zorgt ervoor dat er niet door natte handen met water wordt geknoeid op het werkblad.


A-Pex vertegenwoordigd op ultieme manier Damixa’s “When design makes sense”  filosofie, en heeft al 5 internationale design prijzen gewonnen:


Interior Innovation Award 2014
2 x Red Dot Award, Product Design 2014
2 x Red Dot Award, Product Design 2015

Hoe is A-Pex tot stand gekomen

Alvorens A-Pex werd bedacht, hebben we onszelf één ding afgevraagd: Wat is de wens van gebruikers van het kraanontwerp van de toekomst?We hebben ontwerper Anders Hermansen kunnen motiveren voor dit plan. We hebben toekomst deskundige Liselotte Lyngsø een workshop laten geven. We hebben ontworpen, ontwikkeld en getest. En we hebben onze ideeën aan “gewone” mensen gepresenteerd.Zij hebben ons met suggesties teruggestuurd naar de tekentafel. En we zijn doorgegaan tot we samen het ultieme doel hadden bereikt:  A-Pex.

Anders Hermansen

Ontmoeting met ontwerper

Anders Hermansen is een Deens industrieel ontwerper met een indrukwekkend CV. Hij is de man achter vele beroemde Bang & Olufsen producten en heeft ook een aantal unieke meubelstukken ontworpen voor oa. het Deense design meubelmerk Paustian.

Bekijk onze A-Pex selectie