Ontmoet onze ontwerpers

Knappe ontwerpers tekenen Damixa​​​​​​​

Damixa is bekend om zijn goede ontwerpen, en zo zal dat in de toekomst blijven ook. Daarom werkt het bedrijf nauw samen met trendsettende ontwerpers uit binnen- en buitenland, die mede waarborgen dat Damixa vooroploopt met mengkranen die passen in de toekomstige woningen.

Ontmoeting met ontwerper:

Anders Hermansen

Anders Hermansen is een Deens industrieel ontwerper met een indrukwekkend CV. Hij is de man achter vele beroemde Bang & Olufsen producten en heeft ook een aantal unieke meubelstukken ontworpen voor oa. het Deense design meubelmerk Paustian.


Anders Hermansen is winnaar van diverse Deense en international design prijzen.

Ontmoeting met ontwerper:

Jakob Jensen

Jakob Jensen is een “eigen” Damixa-ontwerper en heeft de lijnen uitgezet voor enkele van onze meest populaire kraanontwerpen. Hij doet dit altijd zonder de Deense en Nordic-ontwerptradities uit het oog te verliezen, en laat altijd het design een ondersteuning zijn voor gebruiksgemak.


“Voor mij is het niet zomaar iets moois ontwerpen, ongeacht of het strak en hoekig of zacht en rond is. Het design moet een functie hebben en moet een binding hebben met de manier waarop het gebruikt wordt. Eigenlijk kan ik het niet duidelijker uitleggen dan de manier waarop Damixa’s ontwerpfilosofie werkt When design makes sense”, zegt Jakob Jensen hierover.Jakob heeft de Damixa series Arc, Bell en Clover (Green) ontworpen en heeft samen met Damixa diverse internationale prijzen in de wacht gesleept.

Ontmoeting met ontwerper:

Claus Rantzau

Claus is de Damixa ontwerper van oa. de series Free, Pine an Rowan, alsook van de eenhendel Tradition-serie. Hij legt uit dat Damixa’s ontwerp filosofie is gericht op het vereenvoudigen en “groener” maken van het dagelijks gebruik van consumenten.


“Als we een nieuwe Damixa-serie ontwerpen, wordt vaak een concrete doelstelling geformuleerd. We ontvangen input van zowel eindgebruikers, als sales-mensen en detaillisten. Dit betreft dan dagelijkse problemen als reiniging en onderhoud. We proberen deze issues het hoofd te bieden door intuïtieve en  stijlvolle, kwaliteitsprodukten te ontwerp en die ook doordachte en gebruiksvriendelijke functies hebben. ​​​​​​​

Ontmoeting met ontwerper:

Lars Lindegaard Østerhaab

De inbouw-artikelen zijn ontwikkeld en mede-ontworpen door Lindegaard Osterhaab, manager ontwikkeling bij Damixa.Hij was betrokken bij de totstandkoming van de iconische Damixa ontwerpen A-Pex en Rowan, en voor de inbouw serie ontwierp hij de externe hendels die bij de inbouw douchesystemen worden toegepast.


"Als het binnenwerk of de thermostaat worden ingebouwd in de muur wordt er meer nadruk gelegd op het design van het opbouwgedeelte. De visuele indruk verandert en wordt eenvoudiger, meer basaal. Op een bepaalde manier komt het design zelfs meer tot leven.

Ontmoeting met ontwerper:

Claus Rosager Nielsen

Claus Rosager Nielsen is ontwerper en hoofd productontwikkeling en innovatie bij Damixa. “Innovatie zit in Damixa’s DNA,” zegt Claus, die zijn inspiratie uit diverse wereldwijde bronnen haalt, “en innovatie gaat over technologie, gebruiksgemak en stijl.Hij gaat verder: “Als het aankomt op design, gaat het niet alleen over kijken naar design-trends die op dit moment aan de gang zijn,. Het is minstens zo belangrijk om te kijken welke richting deze trends opgaan  en waar we staan over 10 jaar.”


Claus en zijn team zijn erop gefocust om het Damixa design “heet van de naald” te houden met Deens “design that makes sense”. We ontwerpen niet alleen om het ontwerpen. Onze producten moeten gebruiksvriendelijk zijn en we streven naar stijlvolle details in onze kraanseries. “Daarom moeten functionaliteit en stijl altijd met elkaar in verhouding zijn.”

”We moeten er steeds voor zorgen dat we tegelijk aan de verwachtingen van de consumenten beantwoorden én deze overstijgen”

Ole Sander, CEO, FM Mattsson Mora Group Danmark