Damixa – When Design Makes Sense

Iedereen houdt van een mooi ontwerp. Maar wat kenmerkt uitmuntend design? Bij Damixa geloven we dat uitmuntend design is: When Design makes Sense.

 

Als onderdeel van de wereldberoemde Deense designtraditie zijn we trots op de filosofie die zegt dat Deens Design wordt bepaald door eenvoudige en duidelijke materialen, onberispelijk vakmanschap, een ontwerp dat ergonomisch aansluit bij het beoogde gebruik van het object en de ondergeschiktheid van vormgeving aan functie.

 

Wanneer je een kraan koopt van Damixa, zeg je ja tegen stijlvol en duurzaam Deens design en kies je bewust voor een product waarbij wij grote inspanningen hebben gedaan om het logisch en praktisch in gebruik te laten zijn.

 

Dat Damixa erin geslaagd is om functionaliteit en design te combineren is gebleken uit het feit dat Damixa de laatste jaren meerdere design awards heeft ontvangen. De serie A-Pex heeft onlangs de vierde award ontvangen, wat het de meest succesvolle serie van Damixa ooit maakt.

 

De afgelopen jaren is het onderwerp duurzaamheid steeds belangrijker geworden; Damixa gaat hierin mee. Dit is de reden waarom de nieuwe Fern serie een unieke actieve waterbesparende functie heeft, waarmee je zelf kunt bepalen of en wanneer je water wilt besparen.

Onze populaire Clover serie wordt op hetzelfde moment uitgebreid met groene edities, die nog beter geschikt zijn voor de toenemende eisen binnen de projectmarkt.

 

Het verhaal

 

Damixa is een Deense organisatie, gevestigd in Odense Denemarken. Opgericht in 1932 startte het bedrijf met het maken van onderdelen voor motoren. Maar dit veranderde in 1966 toen Damixa de eerste was die de eenhendel kraan in Europa introduceerde. Het bedrijf kwam hierdoor in een stroomversnelling en de fabriek werd gebouwd op de plaats waar Damixa vandaag de dag nog is gevestigd. In de jaren ’70 en ’80 groeide Damixa en was het de eerste met veel dingen. Bijvoorbeeld de gecombineerde kleurmarkering en de hoefijzerbevestiging, elke vandaag de dag als standaard wereldwijd wordt toegepast.

 

Damixa beschikt over een zeer uitgebreid productaanbod waar een breed spectrum wordt gedekt, zowel op basis van design als prijstechnisch gezien. Er is voor ieder wat wils, en je kunt er zeker van zijn dat alle producten beschikken over Deens design en kwaliteit. Dat verstaan wij onder ‘When design makes sense’.

 

Per 1 Mei 2014 is Damixa overgenomen door het Zweedse FM Mattsson Mora Group en het maakt nu onderdeel uit van de grootste producent van mengkranen in Noord Europa. FM Mattsson Mora Group produceert de twee Zweedse merken FM Mattsson en Mora.


Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Damixa Nederland B.V.